BELEEF DE WINTER

In de winter is het volop genieten in het Sauerland

BELEEF DE WINTER IN SAUERLAND

Beleef de winter in het Sauerland

Kustelberg ligt in het Noordelijke deel van het Rothaargebergte tussen de bergen Hillekopf (805 m), SchloSberg (790 m), de groSer Höcherkopf (764 m) en de Reetsberg (92 m) op de helling van de Rothaarkamm. Het Rothaarsgebergte vormt het hoogste gedeelte van het Sauerland, ook wel bekend onder de naam “het dak van het Sauerland”.Skiën, Langlaufen, snowboarden of rodelen, alles kan in het Sauerland. Met name Winterberg en Willingen trekken veel gasten door de modernste liften en sneeuwkanonnen van Europa. Dit alles op nog geen 10 auto-minuten rijden met de auto.

Er zijn fun- en snowboardparken met totaal 150 liften van ruim 300 km, deels verlichte skipistes en langlaufloipes. Hiervan worden zo’n 75 pistes indien nodig kunstmatig besneeuwd door maar liefst 280 sneeuwkanonnen. Verder zijn er ook skischolen, zelfs speciaal voor kinderen.

Aan het eind van de dag is het genieten onder de veranda, in de tuin of bij het kampvuur onder een rendiervacht om u warm te houden.

Rodelen kunt u in Willingen, Winterberg en SternrodtInformatie over het skiën in Winterberg en de VVV http://www.winterberg-info.nl/skigebied/
Informatie over skiën in Willingen https://www.willingen.de/themen/wintersport/wintersport.html