ERVAAR DE ZOMER

In de zomer is het volop genieten in het Sauerland.

ERVAAR DE ZOMER

In de zomer is het volop genieten in het Sauerland. De rust, de ruimte, de prachtige natuur en het mooie landschap dragen bij aan een onvergetelijke vakantie. Fietstochten, lange wandelingen, zwemmen in een zwembad of kristalheldere stuwmeer, een dorpje bezichtigen er is voor jong en oud genoeg te doen. Vlak langs het huis lopen diverse wandel- en fietsroutes. De woningen zijn voorzien van een afspuitplaats voor de mountainbike.


ZWEMMEN

Dichtbij de lodges ligt de Hillebachsee. Dit is een van de weinige locaties waar in de natuur gezwommen kan worden. Het bergmeer is ideaal om een dagje ontspannen door te brengen. Lekker zwemmen, zonnen, vissen, surfen, roeien of waterfietsen.
Binnen 10 autominuten bent u in Medebach. Hier vindt u een subtropisch zwemparadijs met golfslagbad, 4 glijbanen en nog veel meer. Ook kunt u terecht in het park van Landal/Center Parcs of het zwembad in Winterberg.
Gaat u liever bij een stuwmeer kijken, gaat u dan eens naar de Ederstausee bij Waldeck! Meer informatie

Ook de Bergsee bij Siedlinghausen is een echte aanrader.Qua wild- en pretparken heeft het Sauerland ook genoeg te bieden. Het Panoramapark in Kirchhundem is een leuk park met veel dieren, speeltuinen en een rodelbaan. Fort Fun, in het dorpje Wasserfal, is een heus Wild Westernpark met achtbanen, een rodelbaan en verschillende shows. De druipsteengrotten in Attendorn zijn ook zeker een bezoek waard! Het is de grootste druipsteengrot van Duitsland en naar eigen zeggen ook de mooiste!


DE ZOMER IN HET SAUERLAND

– Natuurpark Diemelsee Meer informatie
– Het Sauerlandmuseum in Arnsberg
– Het Ertsmijnbouwmuseum Ramsbeck
– De bierbrouwerij in Warstein
– Een originele houtsnijderij in Willingen
– De parochiekerk St. Jacobus in Winterberg
– De Astenturm met weerstation en fantastisch uitzicht (Altastenberg)
– Schaatsen in Ettelsberg of Winterberg
– Karten in Winterberg Meer informatie

Er is natuurlijk mee in de omgeving. U kunt vissen, bowlen, zweefvliegen en er zijn voldoende restaurants en winkeltjes.

WANDELEN

Het is eindeloos genieten tijdens uw wandeling van de fantastische glooiende omgeving, de weides en een geweldige natuur. Er zijn wandelroutes voor beginnende wandelaars en voor gevorderden. Vanaf het huis loopt u binnen een mum van tijd midden in het bos of op de uitgestrekte heuvels. De kerk in het dorp is een vertrekpunt voor een aantal wandelroutes. Ook kunt u bij de Tourist-Information Küstelberg wandelroutes uitzoeken.

MOUNTAIN BIKE ARENA / RECREATIEF FIETSEN

Kustelberg ligt in het hart van de Sauerland Bike Arena en is een uitstekende startlocatie voor uw fietstocht. Je bereikt de hoogste toppen en het gebied heeft tal van single-trail passages. De Bike-Arena Sauerland is geopend in mei 2001. Het omvat meer dan 30 routes met een totale lengte van ongeveer 1700 kilometer. In deze routes zit zo'n 34.000 meter aan klimmeters welke overwonnen kunnen worden. Elke route kan worden toegewezen aan een specifieke doelgroep. Het hele gebied is geanalyseerd door de Sports Universiteit in Keulen en ingedeeld in een routenetwerk met kleuren. Blauw = licht, Rood = medium en Zwart = zwaar.
De meeste routes zijn geschikt voor de recreatieve en vrije tijd fietser. Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op de website Meer informatie

MOTORRIJDEN

Het bergachtige landschap van het Sauerland, met z’n vele slingerwegen, geldt onder liefhebbers als één van de mooiste gebieden voor motorrijders. De afwisseling van weide- en boslandschappen en het goede geasfalteerde wegennet, zorgen voor de ideale omstandigheden om prachtige tochten te maken. U zult genieten van de combinatie van dit bochtenrijke en prachtige landschap waar u wisselende indrukken op kunt doen. In uw eigen tempo rijdt u langs de vele kleine artistieke en gezellige dorpen en bezienswaardigheden. De routes leiden u ook langs de vele stuwmeren waar enkele bekende Biker-Treffs zich hebben gevestigd. U raakt niet uitgekeken op de fascinerende omgeving tijdens uw dagtocht. Routekaarten voor de vele verschillende tochten door de omgeving kunt u verkrijgen bij de Tourist-Information in het dorp.
In Willingen kun je met een gondel de berg op waar een grote speeltuin is voor kinderen met een aangrenzend terras voor ouders.
Meer informatie voor activiteiten in de zomer (Winterberg)
Meer informatie over activiteiten in de zomer (Willingen)

OVERIGE ACTIVITEITEN

Meer informatie voor activiteiten in de zomer Winterberg Meer informatie